Kokonaisvaltaista kiinteistöhuoltopalvelua reippaalla asenteella!
   

Lean-toiminta


Joensuun Lähiöhuolto Oy haluaa kehittää toimintaansa jatkuvasti ja on avoin uusille ajatuksille. Tästä johtuen yrityksemme aloitti marraskuussa 2016 Lean-toiminnan, mikä on suhteellisen uusi ajattelumalli kiinteistöalalla, ainakin Suomessa.

 

Lean-ajattelussa poistetaan 8 hukkaa. Näitä hukkia esiintyy jokaisessa yrityksessä ja mekin olemme niitä jo tunnistaneet omassa toiminnassamme. Hukkien poistamisen lisäksi, Lean keskittyy jatkuvasti kehittämään toimintaa asiakasnäkökulmasta. Mitä asiakas meiltä oikeasti haluaa? Mistä asiakas on valmis maksamaan? Miten palvelumme voisi virrata asiakkaalle mahdollisimman tehokkaasti?

 

Hukat ovat:

-          ylituotanto

-          varastointi

-          odottaminen

-          kuljettaminen

-          siirtyminen/liikkuminen

-          virheet

-          yliprosessointi

-          hyödyntämättömät resurssit

 

Tämän lisäksi Leanin ydinajatus on ottaa koko henkilöstö mukaan kehittämiseen. Meillä henkilöstö on aktiivista ja innokasta jo valmiiksi, joten lähtökohdat kehittämiselle ovat erittäin hyvät.

 

Lean-toiminnan avulla meidän yritys tehostaa siis omaa tekemistään ja tarjoaa jatkossa asiakkaille palveluita entistä nopeammin ja entistä laadukkaammin. Leanissa ja toiminnan kehittämisessä ei ole kyse pikajuoksusta vaan jatkuvan parantamisen juurruttamisessa päivittäiseen toimintaan. Tavoitteena ei ole juosta nopeammin, vaan kävellä lyhyempi matka.

 

Lean-toiminnassa apunamme toimii Maija Holopainen Mflow Oy:sta. Maijalla on usean vuoden kokemus toiminnan kehittämisestä Lean-oppien avulla.